El Don Bosco lluita per la conservació de l’Escola Industrial

Arxiu Don Bosco

Els veïns de l’Esquerra de l’Eixample lluiten des de fa més d’un any perquè l’Escola Industrial segueixi sent un dels pulmons més representatius i culturals del barri barceloní i no es contempli la construcció d’un nou espai per a l’Hospital Clínic. Una defensa del valor de l’arquitectura, el patrimoni, l’espai públic i equipaments de la ciutat per part de la plataforma “Un nou Clínic és possible, salvant el recinte de l’Escola Industrial”, on s’integra el camp de futbol. El president del CF Don Bosco, Ferran Garcia, ens expressa la mobilització social en contra d’aquesta construcció.

“Som un conjunt d’entitats que lluita perquè l’Escola Industrial mantingui la seva essència perquè aquest no és el lloc ni l’espai perquè s’ampliï l’Hospital Clínic. Demanem la catalogació de Patrimoni Nacional de l’Escola Industrial. És l’únic espai en tot l’Esquerra de l’Eixample amb una densitat de població amb més de 200.000 ciutadans i més del 80% dels jugadors són del barri o voltants. No volem una altra instal·lació”, exposa.

Fins aquest mes de novembre, n’hi ha més de 1.400 adhesions d’una llista molta llarga de diferents sectors, ja que l’Escola Industrial engloba tot un seguit de disciplines arquitectòniques, socials i culturals.

A la instal·lació esportiva del barri hi juguen quatre entitats de futbol: el CF Don Bosco, l’Esquerra de l’Eixample FC, la Penya Barcelonista Anguera i la UB Catalònia. “Estem parlant de quatre clubs que sumen més de 1.000 jugadors. Durant la jornada d’entrenaments podem encabir tots els equips però la disputa de partits ja és més difícil i n’hi ha conjunts que han de jugar en altres camps. No només no volem marxar a un altre espai sinó que necessitem dos espais més perquè tots els equips juguin al barri”, afegeix Garcia.

Una lluita de barri, de ciutat i de club per a la conservació del seu camp de futbol i el seu recinte. Un espai històric i patrimonial. En aquest ENLLAÇ podreu trobar més informació del moviment 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.