El CD Llano celebra 60 anys amb la mateixa essència de club de barri

CD Llano

El CD Llano de Sabadell bufarà, ni més ni menys, que 60 espelmes aquest mateix cap de setmana amb l’inici de la temporada 2020 – 2021. 60 anys d’història amb moltes anècdotes, històries, moments d’alegria i d’altres de més patiment.

Quan parlem de futbol català, parlem d’una història i trajectòria constant de supervivència i la del Llano n’és una d’aquestes. I aquest aniversari i fita important s’havia de celebrar. El club va organitzar al Municipal de Can Puiggener un triangular de veterans, un acte d’entrega de reconeixements a exjugadors i un amistós posterior del primer equip contra el Castellar de Segona Catalana.

Fotografia realitzada durant l’acte d’entrega de reconeixements. Hi apareixen: Raúl Raya, ‘Rocha’, Antonio Rocha, i rep una placa commemorativa Pepe, pels seus anys com a entrenador del CD Llano, amb els seus dos fills / CD Llano

“L’amor que han donat certes persones al club, ha estat la clau d’aquests 60 anys”

“L’amor que han donat certes persones al club, ha estat la clau d’aquests 60 anys”, afirma ‘Rocha’, actual vicepresident i entrenador del CD Llano, i fill de l’expresident Antonio Rocha, ja que actualment la presidència l’ocupa Raúl Raya. “El meu pare quan vivia a Extremadura va haver de venir aquí a Sabadell a gestionar el club perquè si no desapareixia. Al llarg d’aquests anys hem arribat a fer de tot: havíem de pintar els vestuaris, rentar la roba, tallar la gespa…”, descriu, tot i que també reconeix la feina d’altres integrants del club durant aquests anys com són Francisco Raya, Antonio Bueno, Arias, el ‘Boina’, Pedro Maestro o Miguel.

“El millor i pitjor moment que hem viscut va ser el partit a vida o mort davant l’Atlètic Sant Just, en la darrera jornada. Qui guanyava, pujava a Segona Catalana. Finalment, vam acabar perdent, però ens quedem amb la mobilització de la nostra afició que es va desplaçar fins a l’estadi. Tenim una afició espectacular”, recorda.

“Hem tingut la possibilitat de fusionar-nos amb altres equips, però hem anteposat l’essència del club”

Al llarg dels 60 anys el club ha tingut sobre la taula la possibilitat d’associar-se amb altres clubs de futbol o entitats, i en tot moment la resposta va ser la mateixa: no. “És un suplici i una lluita constant per a nosaltres arribar a final mes i pagar totes les fitxes. Hem tingut la possibilitat de fusionar-nos amb altres equips, però hem anteposat la història, l’essència i l’escut del Llano, perquè no es perdi”. 

Aquesta temporada tornaran a la feina a Tercera Catalana, i amb la novetat de l’afiliació amb l’Âristoi Academy, una acadèmia de futbol base de Sabadell amb la que aniran pujant jugadors a l’equip Amateur. “El que farem aquest any és fer poques fitxes, i començar a treballar amb nois joves de l’Âristoi que han crescut al barri, i d’aquí a tres anys poder tenir tot un Amateur amb jugadors de la casa”, finalitza orgullós.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.