Andy Gorfinkel, picant pedra des de Tercera Catalana fins a Tercera Divisió

Manel Expósito

Andy Gorfinkel (Motevideo, 1995) va aterrar a Barcelona procedent de Santa Cruz de Tenerife la temporada 2013 – 2014, amb l’objectiu de seguir formant-se com a jugador. Amb només 17 anys, i molt talent a explotar, es va incorporar a la Vila Olímpica. Primer any juvenil a Barcelona i…premi! Ascens a Nacional. Des d’aleshores, el creixement de Gorfinkel ha estat gradual i sempre ascendent. Amb la garra ‘charrúa’ que caracteritza els uruguaians, el lateral esquerra ha crescut esportivament des de Tercera Catalana i cremant etapes any rere any. La pròxima temporada debutarà a Tercera Divisió i s’afegeix al llistat de jugadors que, picant molta pedra, han arribat a categoria nacional.

A Sant Adrià de Besòs, i més concretament a la UD Catalana, va debutar en categoria amateur, a Segona Catalana grup 2. Iban Tey va ser el seu primer entrenador al conjunt ‘borinot’ però el seu pare al camp ha estat Luis Gallego, l’actual entrenador de la Guineueta i amb qui ha compartit vestidor en les darreres cinc campanyes (UD Catalana, Sant Adrià CF i Guineueta). A partir de la temporada 20 – 21, San Cristóbal serà la seva nova llar, i on debutarà a Tercera Divisió amb 24 anys.

“El meu representant em va comentar que es presentava l’oportunitat de fer el salt a Tercera Divisió i el San Cristóbal podia ser una bona opció per debutar, ja que buscaven un lateral esquerre. És il·lusionant que et donin aquesta notícia i, tot i que vaig reflexionar i vaig pensar en tot el que deixava enrere, també podia ser una oportunitat única que es dóna un cop a la vida i cal aprofitar-la. És la primera oferta de Tercera que m’arriba”, reflexiona emocionat Gorfinkel.

A la Guineueta, Luis el va reconvertir en lateral esquerra, quan anteriorment va iniciar la seva trajectòria d’extrem. Una decisió òptima que va explotar encara més les seves virtuts al camp. “Sempre recordaré la figura de Luis Gallego, ell ha estat qui m’ha format en cinc de les sis temporades que porto a amateur. Em va costar prendre la decisió però és el que he decidit”.

Gorfinkel reconeix que “sempre ha jugat perquè li encanta el futbol i no busca arribar a una categoria concreta”. “Dono el màxim de mi en cada partit i entrenament i a la fi té la seva recompensa. Treballo com el que més i corro com un fill de puta. És gratificant que t’arribin aquestes oportunitats”.

De Tercera Catalana a Tercera Divisió

“Quan vaig descendir a Tercera Catalana vaig tenir la possibilitat de seguir a Segona però com a persona vaig sentir la necessitat i obligació de tornar la UD Catalana a 2cat2. Luis em va motivar a seguir i mantenir-me en el vaixell per aconseguir de nou pujar. He tingut molts entrenadors – inclòs futbol base – però a la gestió i confecció de les plantilles per part de Luis és un 10”.

“El millor record? Em quedo amb l’any de l’ascens a Primera Catalana amb la ‘Guine’ perquè era una plantilla nova i ningú hi creia en les nostres possibilitats. És una entitat molt bona i la humilitat de barri que té el fa ser gran”, rememora.

La valoració de Luis Gallego

“Quan em va comunicar que marxava, veus que perds una peça important a l’equip però alhora és una oportunitat que mereix i li dónes suport. Pràcticament vam debutar en la mateixa temporada al futbol amateur, ell com a jugador (2014) i jo com a tècnic (2015). És un vincle d’amistat i ha crescut moltíssim. Sempre ha escoltat tota mena de consells i ens ha aportat molt a la gespa”.

“Personalment és gratificant veure el creixement any rere any i categoria rere categoria. N’hi ha jugadors que els hi costa acceptar rectificacions però Andy sempre ho ha valorat positivament. És un noi molt perseverant, lluitador i un guanyador per naturalesa”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.