Atlético Marina: d’assolir l’ascens a Tercera Catalana a ser desterrat de l’Hospitalet

Atlético Marina

Qui l’hi hauria dit a l’Atlético Marina que aquesta temporada 2020 – 2021 no només no competiria a Tercera Catalana sinó que ni tan sols podria jugar cap partit com a local. Ara com ara, el conjunt hospitalenc no té camp i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat l’ha denegat la possibilitat de continuar jugant els partits a la ciutat.

Per tal de poder entendre aquesta dolorosa història hem parlat amb el president del club, Marc Velarde, qui ens ha contextualitzat i exposat les penúries i malson que està vivint tant l’entitat com més personalment ell durant el darrer mes.

El club blanc-i-vermell es va federar fa quatre temporades a la Federació Catalana de Futbol i disputa els seus partits com a local al Municipal de L’Hospitalet Centre, on comparteix replà amb l’Hospitalense. Relació i tracte correcte des de fa 15 anys entre equips veïns. Aquest curs finalitzat, la FCF va notificar l’ascens a Tercera Catalana del conjunt que presideix Velarde. Màxima alegria i satisfacció per una banda però tristesa i impotència a causa de les despeses econòmiques excessives que suposa competir un esglaó més amunt per a una entitat que s’autogestiona el seu pressupost i on cada jugador aporta 300€ de la seva butxaca per poder competir.

Però aquesta penúria no ha estat l’única negativa. “Al mes de setembre, l’Ajuntament ens va notificar que no podiem ni entrenar ni jugar, sense que hi hagués cap avís previ ni advertència. Ens ho van justificar dient que la seu de l’entitat la tenim a Castelldefels”, exposa el president de l’Atlético Marina.

Per aquesta raó, la Junta actual va regularitzar la situació i va afegir el segur de responsabilitat civil que demanava l’Ajuntament així com tots els documents que sol·licitava el consistori hospitalenc però sempre amb la mateixa negativa a jugar: “Ens insten a pagar les tarifes públiques com a club fora de l’Hospitalet, a modificar els estatuts, enviar al Consell Català i modificar la seu de l’entitat. Tota la documentació exigida la tenim presentada però sense el segell del Consell Català de l’Esport no el podem tenir tot en ordre”. Una burocràcia mínima que no hauria de sumar cap negativa més. Però no és així.

“Ho tenim tot al dia, tal com ho ha exigit la Regidoria d’Esport de la ciutat. Hem arribat a un punt de no entendre perquè l’Ajuntament no ens deixa jugar al camp. Tenim una relació molt bona amb l’Hospitalense”, afegeix impotent Velarde.

720€ és el pressupost que exigeix l’Ajuntament al club per 11 entrenaments i 2 partits. Una xifra desmesurada i excessiva per a un club modest que juga al Municipal des de fa 15 anys.

“Tinc la sensació que, faci el faci, no ens deixaran jugar. Ens han dit que la solució és la unificació amb l’Hospitalense però jo no tinc cap motiu per fer això. Nosaltres mai hem demanat cap subvenció i no entenem la situació. L’Ajuntament ja no té més excuses per denegar-nos jugar. Estic desesperat i això que hem respectat sempre les ordres municipals i millor no ho podem fer”.

9 jugadors lesionats és el balanç d’un equip que entrena a la platja i agafa rodatge de pretemporada als partits amistosos. Els quatre primers partits  a casa els disputaran a domicili gràcies a la solidaritat de Castelldefels, Almeda i Viladecans i no hi ha la previsió de jugar a L’Hospitalet fins al mes de desembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.