Badalona té un camí molt ambiciós a l’horitzó

Des del curs 2012 – 2013, les celebracions i ascensos de categoria entre els diferents equips i clubs badalonins s’han anat alternant curs rere curs. Cada any, hi havia un barri diferent badaloní que festejava un ascens.

Aquesta consecució de títols, però, no es va poder allargar durant el curs 2018 – 2019. Un punt final que aquesta temporada s’ha tornat a reprendre, i de quina manera. La Unificació Llefià encapçalava aquesta llista d’aspirants i durant tota la temporada ha tingut l’ascens a Primera Catalana a tocar. La covid-19, però, ha aturat la consecució d’aquest objectiu a la gespa. Tot i això, La FCF va confirmar fa un mes el retorn del conjunt de Jordi Souto a Primera Catalana.

Durant aquesta setmana, dos conjunts badalonins més també han aconseguit el seu objectiu. El Young Talent B de David Martin debutarà a Tercera Catalana i el Pomar d’Ángel Fernández ha tornat al tercer esglaó territorial. De fet, l’equip ‘verd’ ja va competir en aquesta categoria fa dos anys, amb Jorge Rincón a la banqueta.

Tres ascensos en una mateixa temporada que confirmen la millor campanya badalonina de les darreres temporades. En cap curs dels darrers 15 anys, Badalona havia tingut tres ascensos en una única temporada.

Ara com ara, el futbol regional badaloní està format per un total de 8 equips (5 clubs): 1 a Primera Catalana (Llefià), 5 a Tercera (Young Talent, Young Talent B, Lloreda, Pere Gol i Pomar) i 2 a Quarta (Pere Gol B i Young Talent C).

El repte als clubs a partir de la pròxima temporada serà majúscul i les aspiracions d’ascendir tornaran a ser-hi. De fet, Lloreda i Young Talent seran aspirants a tornar a Segona Catalana. L’equip de Benja Portillo va tenir a tocar el retorn a Segona i els de Ricardo Parra volen recuperar aquesta etiqueta de favorit.

Els altres dos clubs de la ciutat, Sistrells i Bufalà, també tenen la previsió de formar un amateur a curt termini i que sigui una primera oportunitat per als joves del seu futbol formatiu.

Badalona, la cinquena ciutat de Catalunya, vol alçar la veu i reivindicar el seu estatus i lideratge.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.