El sentiment roig-i-negre de Reus inicia una nova etapa a Quarta Catalana

CF Reus RN

Des de fa poc més d’un any i mig, la ciutat de Reus va quedar orfa de futbol d’elit. Tot un referent a Catalunya i a l’Estat, com és el CF Reus, va arribar al cim de la professionalitat però, malauradament, també va caure al més profund infern i conseqüent desterrament a la Tercera Divisió. Ara com ara, el futur de l’entitat es desconeix però entre els aficionats més arrelats a la ciutat i al sentiment roig – i negre encara hi ha una esperança perquè el seu equip torni a competir i es recuperi un motiu social més per fer caliu i avivar la religió reusenca roig-i-negra com un estil de vida. Mentrestant, i des de fa tot just un any, el CF Reus RN és el nou motiu social que manté viu aquest sentiment.

L’1 de juliol de 2019, una colla d’aficionats i socis del CF Reus van fundar el CF Reus Roig-i-negre, al mateix temps que el seu amor futbolístic lluitava per poder competir a Segona Divisió B. “Quan vam veure que no deixaven competir el Reus, estàvem indignats i vam fundar una penya social de suport. Havíem de començar des de la darrera categoria i sempre recolzant el nostre club”, exposa el director esportiu del Club, Xavi Carbó.

L’objectiu durant la temporada anterior va ser competir a Quarta Catalana però no serà fins al curs 2020 – 2021 quan oficialment estiguin inscrits a la categoria més baixa del futbol català. Durant aquesta campanya, però, ja han disputat partits amistosos, participat en torneigs benèfics i han aprofitat per visibilitzar el nou club de la ciutat entre els comerços i petits negocis de Reus.

“No volem suplantar el Reus. Som una penya esportiva i, si en cap cas torna a competir el Reus, nosaltres seguirem competint amb els colors del nostre club, com un homenatge”, afegeix Carbó. Qualsevol persona que vulgui formar part del club ha de ser soci o sòcia del Reus o hagi format part del club. Aquesta és la premissa principal de l’entitat, sempre fidel al sentiment roig-i-negre.

Durant el primer any de vida, la massa social del Reus RN no ha deixat de créixer i han superat els 100 socis (130). L’import simbòlic de l’abonament, a 10 €, ha arrelat força bé entre els comerços reusencs, tal com es pot observar a les xarxes socials del club. “El soci decideix què vol. No tenim cap fita ni objectiu. Volem competir, fer activitats, grups de treball. Tot és sense ànim de lucre, és el futbol popular”.

La pròxima temporada serà la primera del Reus RN a la FCF i competirà amb un amateur. Durant els darrers mesos, el coordinador del club, Oriol Serra, ha mantingut contacte amb 70 jugadors interessats a formar part de la futura plantilla. Ara com ara, a causa de la covid, no tenen una instal·lació concreta on disputar els partits.

A més a més, la direcció vol formar un equip de futbol sala federat i es descarta tenir futbol base. “Volem jugadors de la ciutat, amb sentiment roig-i-negre i vàlids per jugar a la categoria. Perquè els clubs no desapareguin ens hem d’unir socialment”, matisa el director esportiu.

Amb el nou equip a la ciutat, el Reus RN s’afegeix a Reddis (Segona Catalana), Mas Pellicer, (Tercera), Astorga (Tercera) i Pastoreta (Tercera).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.