ÚLTIMA HORA: Definit el pla de competició de la temporada 2020 – 2021

FCF
La Primera i la Segona Catalana es dividiran en subgrups i tindran dues fases, una primera amb distribució per proximitat geogràfica i una segona per l’ascens o la permanència

FCF

La Federació Catalana de Futbol ha aprovat els plans de competició del futbol i futbol sala per la temporada 2020-2021. L’acord, subscrit pels membres de la Junta Directiva en la reunió que ha tingut lloc aquest dijous a la seu central de l’FCF, a Barcelona, presenta com a principal novetat en el futbol amateur masculí la creació de subgrups a Primera Catalana i Segona Catalana, per reduir el nombre de jornades després de l’ampliació de la xifra d’equips participants.

Alhora, totes dues categories, amb inici previst pel cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, tindran dues fases diferenciades de competició: una primera de lliga regular, amb subgrups distribuïts per proximitat geogràfica, i una segona per l’ascens o bé per la permanència, amb sistema cremallera, en funció de la classificació obtinguda en la primera fase. En tots els casos, els equips iniciaran la segona fase amb zero punts, sense acumular-se els punts obtinguts en la primera fase.

Primera Catalana: subgrups de 10 equips

Conformada per un total de 40 equips, la Primera Catalana contindrà dos grups de 20 equips cadascun. A la vegada, cada grup es dividirà en dos subgrups de 10 equips, que disputaran una primera fase de dues voltes. La classificació final determinarà el seu pas als dos subgrups d’ascens –del primer al quart classificat de cada subgrup de la primera fase–, o als quatre subgrups de permanència –del cinquè al desè classificat–, també amb competició a dues voltes.

Les agrupacions de la segona fase es duran a terme d’acord amb la següent estructura:

Segona Catalana: subgrups de 10 i 11 equips

La Segona Catalana estarà formada per 126 equips, distribuïts en sis grups amb la següent composició:

 • Tres grups de 22 equips a la província de Barcelona.
 • Un grup de 20 equips a la província de Girona.
 • Un grup de 20 equips a la província de Lleida.
 • Un grup de 20 equips a la província de Tarragona.

Els grups de 22 conjunts es dividiran en dos subgrups d’11 equips, amb una primera fase de dues voltes. Del primer al tercer classificat passaran al subgrup d’ascens, mentre que del quart a l’onzè ho faran als quatre subgrups de permanència, amb competició a dues voltes.

En aquest cas, les agrupacions de la segona fase es realitzaran seguint la següent estructura:

En el cas dels grups de 20 equips es dividiran en dos subgrups de 10 equips, amb primera fase de dues voltes. Del primer al quart classificat disputaran la segona fase al subgrup d’ascens, mentre que del cinquè al desè ho faran als dos subgrups de permanència, també amb competició a dues voltes.

Les agrupacions de la segona fase es duran a terme d’acord amb la següent estructura:

Un grup més a Tercera Catalana

Pel que fa a la Tercera Catalana, es mantindrà el format de competició de la temporada passada, amb la incorporació d’un nou grup a la província de Barcelona. La categoria estarà conformada per 324 equips, dividits en divuit grups de divuit equips cadascun, tenint en compte la següent distribució:

 • Deu grups a la província de Barcelona.
 • Tres grups a la província de Girona.
 • Dos grups a la província de Lleida.
 • Dos grups al Camp de Tarragona.
 • Un grup a les Terres de l’Ebre.

La Quarta Catalana també continuarà amb el mateix format, i tenint en compte que les inscripcions encara es troben obertes, s’efectua una previsió de vint-i-tres grups, amb la següent composició:

 • Setze grups a la província de Barcelona.
 • Quatre grups a la província de Girona.
 • Un grup a la província de Lleida.
 • Un grup al Camp de Tarragona.
 • Un grup a les Terres de l’Ebre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.